Νέα εξέλιξη στον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ: Τελωνειακοί δασμοί 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο

Ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ εισήλθε χθες Δευτέρα σε νέα φάση, με την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος που προβλέπει τελωνειακούς δασμούς 25% στον χάλυβα και στο αλουμίνιο “χωρίς εξαίρεση”.

Μολαταύτα, επιβεβαίωσε ότι προβλέπεται απαλλαγή για την Αυστραλία, ενώ προηγουμένως είχε ανακοινώσει απειλές κατά Μεξικού και Καναδά με γενικευμένους δασμούς 25%, αναβάλλοντας την απόφαση για το μέλλον.

Οι τελωνειακοί δασμοί είναι βασικός μοχλός της οικονομικής πολιτικής του Τραμπ, που επιδιώκει την μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με την άσκηση πίεσης στους οικονομικούς εταίρους της χώρας του.

Οι αντιδράσεις των εταίρων των ΗΠΑ είναι ποικίλες, με την ΕΕ να ανακοινώνει ανταπόδωση σε περίπτωση επιβολής δασμών, ενώ η Κίνα αντέδρασε με αντιποίνων μέτρα σε αμερικανικά προϊόντα.

Ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζεται, με τις εξελίξεις να παρακολουθούνται στενά από τις διεθνείς αγορές και τους οικονομικούς φορείς.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Προετοιμασία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εντείνει την προετοιμασία του ενόψει του πρώτου αγώνα των Play Off του Europa League με τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα προπονήσεων και συνεντεύξεων Τύπου των δύο ομάδων.

Προειδοποίηση Δανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών: Ρωσία και πιθανότητα πολέμου στην Ευρώπη

Η Δανική Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας προειδοποιεί για την πιθανότητα στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ αν ο οργανισμός θεωρηθεί αδύναμος.

ΕΟΚΑΝ: Κοπή πίτας με μηνύματα για αθλητική καθαρότητα

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΟΚΑΝ με μηνύματα για την αθλητική καθαρότητα και την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Διπλωματικές εξελίξεις και τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Σημαντικές διπλωματικές εξελίξεις προκύπτουν στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να συνεχίζει τις προκλήσεις και τις συζητήσεις για την οριοθέτηση ΑΟΖ.