Σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες: Ισχυρές δονήσεις το τελευταίο 24ωρο

Αυτές τις τελευταίες ώρες, η περιοχή των Κυκλάδων βιώνει μια έντονη σεισμική δραστηριότητα, με νέες δονήσεις να συνεχίζουν τη σεισμική ακολουθία της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:14 το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, νότια της Αρκεσίνης στην Αμοργό.

Προηγήθηκαν πέντε μικρότεροι σεισμοί στην γύρω περιοχή, με τα εξής μεγέθη:

  • – 3,8 Ρίχτερ στις 14:31 νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού
  • – 3,1 Ρίχτερ στις 14:48 νοτιοδυτικά της Οίας
  • – 3,0 Ρίχτερ στις 14:50 βορειοδυτικά της Σικίνου
  • – 3,6 Ρίχτερ στις 14:57 νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας
  • – 3,7 Ρίχτερ στις 14:57 νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Νωρίτερα, στις 13:23, είχε καταγραφεί ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα ανοικτά της Αμοργού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη δόνηση μετά τα 5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις 21:05. Το επίκεντρο του τελευταίου σεισμού εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 17,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραμπ: Απειλή για ακύρωση εκεχειρίας αν δεν απελευθερωθούν οι 12 όμηροι

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς για ακύρωση της εκεχειρίας αν δεν απελευθερωθούν οι 12 όμηροι, ενώ θέτει υπό αμφισβήτηση τη βοήθεια προς Αίγυπτο και Ιορδανία.

Νέο μπλοκάρισμα διατάγματος Τραμπ για το “δίκαιο του εδάφους”

Νέα απόφαση δικαστηρίων μπλοκάρει το διάταγμα του προέδρου Τραμπ σχετικά με την υπηκοότητα των παιδιών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ μετά τις 19 Ιανουαρίου και το "δίκαιο του εδάφους".

Νέος ισχυρός σεισμός άνω των 5 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σαντορίνης μετά τα 5.3 νωρίτερα

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Σαντορίνη, με αισθητές δονήσεις στην Αττική και την Κρήτη. Αναλυτικές πληροφορίες για τις σεισμικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Ο Μπογιόμο “έσωσε” την Οσασούνα – Ισοπαλία με τη Μαγιόρκα

Ο Φλάβιεν Μπογιόμο "έσωσε" την Οσασούνα με γκολ στις καθυστερήσεις, καθιστώντας το τελικό αποτέλεσμα 1-1 με τη Μαγιόρκα, σε ένα ματς που είχε ανατροπές και πέναλτι.