Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση, με πιθανές χιονοπτώσεις σε διάφορες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.
Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα αρχίσουν να αυξάνονται, οδηγώντας σε μια προσωρινή ομαλοποίηση της κατάστασης. Η διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα είναι η αιτία πίσω από αυτή την εξέλιξη, καθώς μεταφέρει περισσότερη υγρασία, σε συνδυασμό με τις ήδη πολύ ψυχρές αέριες μάζες.
Η εβδομάδα αναμένεται να κλείσει με πιο ήπιες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να πλησιάζει από τα βορειοδυτικά, φέρνοντας βροχές και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.
Σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, υπάρχει πιθανότητα για ένα νέο ισχυρό ψυχρό κύμα γύρω στις 20 του μήνα, το οποίο μπορεί να φέρει χιονοπτώσεις σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα.
Όσον αφορά την πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι πιο αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλότερη από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, με παγετό να σημειώνεται τοπικά στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.