Ανακοινώθηκε κατασκοπείας στη Νότια Κορέα για την εφαρμογή DeepSeek

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας κατηγόρησε την κινεζική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (AI) DeepSeek ότι συλλέγει προσωπικά στοιχεία “υπέρμετρα” και αμφισβήτησε τις απαντήσεις της εφαρμογής σε ερωτήματα που σχετίζονται με θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) δήλωσε ότι απέστειλε επίσημη ενημέρωση σε κυβερνητικές υπηρεσίες καλώντας τις να λάβουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας για την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Κάποια υπουργεία στη Νότια Κορέα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην εφαρμογή, επικαλούμενα ανησυχίες για την ασφάλεια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας και της Ταϊβάν που προειδοποίησαν ή και εφάρμοσαν περιορισμούς στο DeepSeek.

Η NIS δήλωσε ότι η DeepSeek δίνει στους διαφημιστές απεριόριστη πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών και αποθηκεύει τα στοιχεία των Νοτιοκορεατών χρηστών σε κινεζικούς σέρβερ. Με βάση την κινεζική νομοθεσία, η κινεζική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες όταν το ζητήσει, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Η DeepSeek δίνει επίσης διαφορετικές απαντήσεις σε πιθανώς ευαίσθητα ερωτήματα σε διαφορετικές γλώσσες, δήλωσε η NIS. Επικαλέστηκε ένα τέτοιο ερώτημα αναφορικά με την προέλευση του κίμτσι – ένα πικάντικο πιάτο που είναι πολύ δημοφιλές στη Νότια Κορέα.

Σε ερώτηση για το κίμτσι στα κορεατικά, η εφαρμογή απάντησε ότι είναι κορεατικό πιάτο, δήλωσε η NIS. Στην ίδια ερώτηση αλλά στα κινεζικά, η εφαρμογή απάντησε ότι το πιάτο προέρχεται από την Κίνα, σύμφωνα με την NIS. Οι απαντήσεις επιβεβαιώθηκαν από το Reuters.

Η προέλευση του κίμτσι έχει υπάρξει κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια πηγή προστριβών μεταξύ Νοτιοκορεατών και Κινέζων χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η DeepSeek έχει επίσης κατηγορηθεί ότι λογοκρίνει απαντήσεις σε πολιτικά ερωτήματα όπως την καταστολή στην πλατεία Τιενανμέν το 1989, με την εφαρμογή να απαντά “Ας μιλήσουμε για κάτι άλλο”.

Σε ερώτηση για την κίνηση υπουργείων της Νότιας Κορέας να μπλοκάρουν το DeepSeek, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η κινεζική κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλειά τους και τα προστατεύει σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Μακρόν vs Τραμπ: Η αντιπαράθεση για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επιμένει στην ανάγκη κανόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, αντίθετα με την προσέγγιση της κυβέρνησης Τραμπ. Αναλύονται οι απόψεις των δύο πλευρών και οι προειδοποιήσεις που ακούστηκαν στη συνάντηση στο Παρίσι.

Κρίσιμο Μέλλον για τον Τζεοβάνι Κουέντα: Ποια η Μεταγραφική Συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Κρίσιμο είναι το προσεχές διάστημα για το αγωνιστικό μέλλον του Τζεοβάνι Κουέντα, με σενάρια να τον φέρνουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποια είναι η συμφωνία που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των συλλόγων;

Μαρινάκης: “Αβάσιμες οι αναφορές για αποτυχία συνάντησης Μητσοτάκη – Μακρόν”

Ο Παύλος Μαρινάκης αντικρούει τις αναφορές για αποτυχία συνάντησης Μητσοτάκη - Μακρόν, επισημαίνοντας τη βελτίωση της ελληνικής αμυντικής θωράκισης και εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ρεκόρ τηλεθέασης για το Super Bowl στις ΗΠΑ

Ρεκόρ τηλεθέασης στις ΗΠΑ για το Super Bowl με τους Φιλαδέλφεια Ιγκλς να συντρίβουν τους Κάνσας Σίτι Τσιφτς στον αγώνα, που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές από διάφορα δίκτυα και πλατφόρμες.