Σχέδιο για τη Δραστική Μείωση της Γραφειοκρατίας στην ΕΕ

Στις Βρυξέλλες παρουσιάζεται σχέδιο για τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών στην ΕΕ, σύμφωνα με τον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολο Τζιτζικώστα. Η μείωση αναμένεται να υπερβεί το 30%, ευνοώντας κράτη μέλη και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν εμπόδια στη συνεργασία με την ΕΕ.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την παρουσίαση σχεδίου για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, ετοιμάζει στρατηγικές για λιμένες, ναυτιλία και βιώσιμες μεταφορές, ενώ προωθεί ψηφιακές υπηρεσίες και εισιτήρια. Στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα, 56.000 επιχειρήσεις δημιουργούν περίπου 20 δις ευρώ κύκλο εργασιών και απασχολούν το 5,2% του ελληνικού εργατικού δυναμικού.

Ο επίτροπος εξέφρασε την εκτίμησή του στους επαγγελματίες των μεταφορών και του τουρισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους για την οικονομία και την καθημερινότητα. Παράλληλα, ανέφερε τη συμβολή της ναυτιλίας στο εξωτερικό εμπόριο και της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε η δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη των επιχειρήσεων, με τη δημιουργία πλατφόρμας πώλησης προϊόντων και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επιτυχημένη ελληνική αποστολή στο Τουρκικό Πρωτάθλημα Παρά ΤαεκΒοντο

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από την Τουρκία με πέντε μετάλλια στο Open Τουρκικό Πρωτάθλημα Παρά ΤαεκΒοντο, με επιτυχίες σε Para-Poomsae και Para-Kyorugi.

Ισοπαλία στο ντέρμπι της Μαδρίτης: Ρεάλ – Ατλέτικο 1-1

Η Ρεάλ και η Ατλέτικο μοιράστηκαν τους βαθμούς στο ντέρμπι της Μαδρίτης με σκορ 1-1, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για την 23η αγωνιστική της La Liga. Κιλιάν Μπαπέ και Χουλιάν Άλβαρες οι σκόρερ των ομάδων.

Αγώνες Serie A: Μίλαν κερδίζει με δέκα παίκτες, Τορίνο και Τζένοα ισοπαλούν

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 24ης αγωνιστικής της Serie A, με τη Μίλαν να επικρατεί με δέκα παίκτες και το Τορίνο να ισοπαλεί με την Τζένοα.

Ανατροπές στο Κύπελλο Αγγλίας – Νιούκαστλ και Μπράιτον προκρίνονται

Ανατροπές και συγκινήσεις στο Κύπελλο Αγγλίας με τις νίκες της Νιούκαστλ επί της Μπέρμιγχαμ και της Μπράιτον επί της Τσέλσι που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.