Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ Καλεί τις ΗΠΑ να Ανακαλέσουν τις Κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καλεί τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν τις κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, εκφράζοντας βαθιά λύπη για τις ατομικές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν και υποστηρίζοντας πλήρως την ανεξάρτητη δουλειά του Δικαστηρίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έκανε έκκληση σήμερα προς τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν τις κυρώσεις τους κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ, ICC).

Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Ραβίνα Σαμντασάνι, δήλωσε: “Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τις ατομικές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες σε βάρος του προσωπικού του Δικαστηρίου και ζητούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανακαλέσουν αυτό το μέτρο.”

Επιπλέον, στο Βερολίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ενώ ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατακρίνει τις κυρώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι “οι κυρώσεις είναι το λάθος εργαλείο και θέτουν σε κίνδυνο έναν θεσμό που εξασφαλίζει τα δικαιώματα του ανθρώπου”.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποτελεί ουσιώδες στοιχείο της υποδομής των δικαιωμάτων του ανθρώπου και πρέπει να είναι σε θέση να διεξάγει το έργο του ανεξάρτητα, όταν κράτη δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ασκήσουν διώξεις, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνάντηση Παπαδοπούλου με Μουρτεζάνι: Συζήτηση για τη συνεργασία της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ

Συνάντηση μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών Παπαδοπούλου και του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βόρειας Μακεδονίας Μουρτεζάνι για τη συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ.

Τραγωδία στις φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενος 46 ετών έχασε τη ζωή του

Τραγωδία στις φυλακές Κορυδαλλού με τον χαμό 46χρονου κρατούμενου. Η προανάκριση αναλαμβάνεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά.

Συνάντηση υπουργών Ελλάδας και Ινδίας επικεντρώθηκε στον Οικονομικό Διάδρομο και τη Ναυτιλία

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ινδίας συζητήθηκε η υλοποίηση του Οικονομικού Διαδρόμου και η ενίσχυση της συνεργασίας στη ναυτιλία, με έμφαση στη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας και της οικονομικής σχέσης με στόχο το διπλασιασμό του εμπορίου μέχρι το 2030.

Η Ελλάδα στην Πορεία προς την Απο-Ανθρακοποίηση του Ναυτιλιακού Κλάδου

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, παρουσίασε τη θέση της Ελλάδας στην πορεία προς την απο-ανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου και τη συνολική μετάβαση στην "πράσινη" εποχή.