Επέκταση του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς” σε όλους τους δήμους της χώρας

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Ιούνιο το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς” θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας. Αρχικά στόχος ήταν η ενίσχυση 450 οικογενειών, αλλά πλέον υπάρχουν 950 οικογένειες που λαμβάνουν αυτήν τη βοήθεια για τα μωρά τους.Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, με εγγυημένα 100 εκατ. ευρώ, και από τον Ιούνιο του ’25 όλοι οι δήμοι της χώρας θα έχουν πρόσβαση στους “Νταντάδες της Γειτονιάς”. Οι γονείς που είναι πλήρως απασχολημένοι λαμβάνουν ένα voucher 500 ευρώ για τον επιμελητή, ενώ οι μερικώς απασχολούμενοι ή άνεργοι λαμβάνουν 300 ευρώ. Σχεδιάζεται αύξηση του ποσού του voucher στην επόμενη φάση της εφαρμογής.Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Σπίτι μου ΙΙ”, όπου υπάρχουν ήδη 120.000 αιτήσεις για τη βεβαίωση επιλεξιμότητας, ενώ 58.500 έχουν ήδη λάβει τη βεβαίωση. Σύμφωνα με το υπουργείο, από αυτούς, 27.500 είναι έγγαμα ζευγάρια, 4.500 μονογονεϊκές οικογένειες και 26.500 άγαμοι.Επιπλέον, προανήγγειλε την αύξηση της επιδότησης στο πρόγραμμα “Ανακαινίζω-Νοικιάζω” και ανακοίνωσε την επερχόμενη εφαρμογή του προγράμματος “Φροντιστής της Οικογένειας”, το οποίο αναμένεται να παρέχει κατ’ οίκον βοήθεια σε κάθε μέλος της οικογένειας που το χρειάζεται.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Σοκαριστική δολοφονία στην Πιερία: Η 34χρονη σκότωσε τον σύντροφό της

Συγκλονιστική δολοφονία του 58χρονου Κώστα Σιαμήτρα από τη σύντροφό του στην Πιερία, με λεπτομέρειες περί καβγά, εξαφάνιση και ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού τους.

Έντονη αθλητική δράση για Έλληνες αθλητές στην Ευρώπη

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα δείξει την έντονη αθλητική δράση των Έλληνων αθλητών στην Ευρώπη, με αγώνες σε διάφορα μίτινγκ και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Επαναλειτουργία σταθμών Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο

Οι σταθμοί του Μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο" άνοιξαν ξανά μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Κληρώσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Υδατοσφαίρισης Μικρών Ηλικιών

Στο Ζάγκρεμπ πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης μικρών ηλικιών, με τις ελληνικές ομάδες να βρίσκονται σε προνομιούχες θέσεις.