Σε μια συνάντηση εργασίας στην πρεσβευτική κατοικία του Πρέσβεως της Σαουδικής Αραβίας, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσίασε τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης Πρέσβεις και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών από χώρες όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Λίβανο, το Μαρόκο, η Παλαιστίνη, ο Σουδάν, η Συρία και η Τυνησία.
Η κυρία Κεφαλογιάννη εστίασε στον στρατηγικό στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού, προωθώντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τη δημιουργία νέων τουριστικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να διασπείρεται ο τουρισμός σε όλες τις περιοχές.
Επιπλέον, αναδείχθηκε η ποιότητα των υπηρεσιών σε όλους τους τουριστικούς τομείς και η ανάγκη για συνεργασία με τις Αραβικές Χώρες σε θέματα επενδύσεων και αεροπορικών συνδέσεων.
Τέλος, αναδείχθηκε η επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα στον αραβικό κόσμο και η σημασία της ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας για την αμφίδρομη ανάπτυξη του τουρισμού.