Το πανευρωπαϊκό συνέδριο “QCI Days Αθήνα 2025” θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου από 28 έως 30 Απριλίου 2025, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με τη συμμετοχή κορυφαίων φορέων όπως η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων QKD Days Μαδρίτης 2022 και QCI Days Βιέννης 2024, προσφέροντας μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα των υποδομών κβαντικής επικοινωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα του συνεδρίου, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην πρωτοβουλία EuroQCI και τη συνεισφορά της μέσω του εθνικού δικτύου κβαντικών επικοινωνιών – HellasQCI. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας, μηχανικούς πληροφορικής, ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας και της πληροφορικής, ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα των κβαντικών επικοινωνιών, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, εργαστηρίων και επιδείξεων για το μέλλον της υποδομής κβαντικής επικοινωνίας στην Ευρώπη.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το οικοσύστημα των ασφαλών κβαντικών τεχνολογιών, να συζητήσουν με ειδικούς τομέας και να ανταλλάξουν ιδέες για την πιστοποίηση ασφάλειας και την ανάπτυξη του EuroQCI. Μέσω παρουσιάσεων, εργαστηρίων και επιδείξεων, το συνέδριο θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα των κβαντικών επικοινωνιών και της ασφάλειας στην ψηφιακή εποχή.