Νέες πρωτοβουλίες για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών

  Οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα διευρύνουν σημαντικά το πλαίσιο εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού και αυξάνουν το επίπεδο προστασίας για χιλιάδες οφειλέτες, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
  Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, οι νέες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τον διπλασιασμό των εισοδηματικών κριτηρίων για την ενταξη δανειοληπτών στον εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς και την υποχρέωση πρότασης ρύθμισης πριν από πλειστηριασμό, προσφέροντας μια τελευταία ευκαιρία στους οφειλέτες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αύξηση των ρυθμίσεων κατά 81% το 2024, καθώς και στις προσπάθεις επίλυσης του προβλήματος των δανείων σε ελβετικό φράγκο.
  Όσον αφορά την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών Οδηγιών για τον ΦΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε επιμέρους προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική μειώσεων στους άμεσους φόρους προς όφελος των πολιτών. Τέλος, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη μείωση της φοροδιαφυγής για αύξηση των εσόδων και πιθανές μελλοντικές φορολογικές αλλαγές.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Παραίτηση υφυπουργού Τριαντόπουλου

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκφράζει ικανοποίηση για την παραίτηση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε συνάρτηση με την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών του στην υπόθεση των Τεμπών.

Κρίσιμη κατάσταση στο Νότιο Σουδάν μετά το ξέσπασμα βίας

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι πολιτείες Νοτίου Κορντοφάν και Γαλάζιου Νείλου στο Νότιο Σουδάν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το πρόσφατο ξέσπασμα βίας που έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων.

Αναταράξεις στη Μήλο λόγω οικοδομής πολυτελούς ξενοδοχείου

Η προσπάθεια οικοδόμησης πολυτελούς ξενοδοχείου στη Μήλο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με ανησυχίες για το περιβάλλον και τον τουρισμό.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδρίαση για την υπόθεση των Τεμπών

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση των Τεμπών, με ενημέρωση από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και αποφάσεις για πρόταση δυσπιστίας και προανακριτική, καθώς και για την κομματική λειτουργία.