Ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Βουλή

Αύριο, Πέμπτη, διεξάγεται η τρίτη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς στη δεύτερη ψηφοφορία της 31ης Ιανουαρίου 2025, δεν επετεύχθη η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία, ο προτεινόμενος από την ΝΔ, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε λάβει 160 ψήφους, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Τάσος Γιαννίτσης 34 ψήφους, η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Λούκα Κατσέλη 40 ψήφους, και ο προτεινόμενος από την ΚΟ Νίκη, Κ. Κυριακού 14 ψήφους. Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 297 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 49 «παρών», ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει και οι 300 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 52 «παρών».

Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία 200 βουλευτών, στην τρίτη ψηφοφορία προβλέπεται πλειοψηφία τριών πέμπτων, δηλαδή 180 βουλευτών. Στην περίπτωση που και αυτή δεν επιτευχθεί, θα διεξαχθεί τέταρτη ψηφοφορία, ύστερα από πέντε ημέρες (στις 12 Φεβρουαρίου) και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151). Εάν τέλος, δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί ύστερα από πέντε ημέρες και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με τη Λαμία

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τη Λαμία ολοκληρώθηκε με απουσίες και αλλαγές στην αποστολή, όπως ανακοίνωσε ο Ρουμάνος προπονητής Λουτσέσκου.

Η Βιγιαρεάλ παραμένει στην πέμπτη θέση της LaLiga

Η Βιγιαρεάλ παραμένει στην πέμπτη θέση της LaLiga μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Βαλένθια στην 24η αγωνιστική.

Σημαντικές επιτυχίες για τη Μίλαν στη Serie A

Ο Σάντι Χιμένες οδήγησε τη Μίλαν σε νίκη επί της Βερόνα, ενώ η ομάδα ετοιμάζεται για τη ρεβάνς με τη Φέγενορντ στο Champions League. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Serie A.

Α1 Εθνική: Ο Ολυμπιακός στην κορυφή και οι “πράσινες” στην 4άδα

Αναλυτική αναφορά στα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής στο μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κορυφαία θέση και τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει την παρουσία του στην 4άδα των γυναικών.