Καινοτόμα εφαρμογή από μαθητές: Συνταγές του Δοξάτου στο κινητό

Η πρασανίτσα, το καλαμποκάλευρο και το σουσάμι από το Δοξάτο Δράμας έγιναν μέρος μιας καινοτόμας πρωτοβουλίας στο σχολείο. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Δοξάτου, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, δημιούργησαν την εφαρμογή Doxato Tasty, που περιλαμβάνει τοπικές συνταγές και βίντεο με την παρουσίασή τους.

Το Doxato Tasty συνδυάζει τρεις ειδικότητες του σχολείου και ενισχύει τη σχέση του με την τοπική κοινωνία. Η εφαρμογή κέρδισε το χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό “education leaders awards 2024” για τη σύνδεσή της με την κοινωνία.

Εικόνα από την απονομή βραβείου

Η ιδέα πίσω από την εφαρμογή ήταν να προωθηθούν οι τοπικές γεύσεις και παραδόσεις. Ο διευθυντής του σχολείου εξηγεί ότι η συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων του σχολείου είναι κρίσιμη για την επιτυχία της πρωτοβουλίας.

Εικόνα από την εφαρμογή Doxato Tasty

Η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί με νέες τοπικές συνταγές, προσφέροντας επιπλέον πληροφορίες για τα διατροφικά στοιχεία των συστατικών τους. Στόχος είναι να γίνει διαθέσιμη σε όλους σύντομα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και τοπικής κοινότητας, προάγοντας την τοπική κουλτούρα και γαστρονομία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ενίσχυση Περιφερειακής Οικονομίας: Συνεργασία Επιμελητηρίων

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, επισημαίνει την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή και συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Ο Αθλητισμός ως Μοναδικός Δεσμός – Συζήτηση για το Νέο Νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την ενίσχυση του αθλητισμού, με έμφαση στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και του ντόπινγκ.

Νέα σεισμική δόνηση στην Ελλάδα – Τελευταίες εξελίξεις

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα, με νέα δεδομένα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τη Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων.

Αποκαλύφθηκε το πρώτο τρέιλερ για τη νέα ταινία Fantastic Four: First Steps

Η Marvel παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ για την ταινία "The Fantastic Four: First Steps", που αναδεικνύει τη ζωή των ηρώων πριν και μετά την απόκτηση των δυνάμεών τους, με εντυπωσιακές ερμηνείες από τους ηθοποιούς Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn και Ebon Moss-Bachrach.