Η ΕΕ ετοιμάζεται για σκληρές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την προθυμία της για διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της από την απειλή επιβολής εμπορικών δασμών, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για αντιμετώπιση σκληρών διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της από την απειλή επιβολής αυξημένων εμπορικών δασμών. Η φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ είναι να εργαστεί σε πολλούς τομείς όπου τα συμφέροντά της συγκλίνουν με αυτά των ΗΠΑ, αναζητώντας συμφωνίες που θα θεμελιώσουν μια ισχυρή σύμπραξη. Τονίζοντας την ανάγκη για διαφάνεια και αμοιβαίο σεβασμό, υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα προστατεύει πάντα τα συμφέροντά της, αναζητώντας ισορροπία μεταξύ συνεργασίας και αποφασιστικότητας.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, τόνισε την εποικοδομητική στάση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σε εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ, με στόχο την αποτροπή ενός εμπορικού πολέμου και την αποφυγή αύξησης του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία. Ο κ. Μπετέλ υπογράμμισε τη σημασία της αμοιβαίας συνεργασίας και την ανάγκη για διαλόγο, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα δείξει εποικοδομητικότητα στις διαπραγματεύσεις. Σε περίπτωση επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ σε προϊόντα της ΕΕ, ο κ. Μπετέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα ανταποκριθεί με ανάλογα μέτρα, προστατεύοντας τα συμφέροντά της.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι Προημιτελικοί του Champions League – Οι Ημιτελικοί Ανακοινώθηκαν

Η ολοκλήρωση των προημιτελικών ανακοινώνει τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League, με Άρσεναλ να αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει την Ίντερ.

Παράταση Προσωρινής Κράτησης για τον Νίκο Ρωμανό: Νέα Εξελίξεις στην Υπόθεση

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητά την παράταση της προσωρινής κράτησης του Νίκου Ρωμανού για ένα επιπλέον εξάμηνο στην υπόθεση της έκρηξης στους Αμπελόκηπους. Οι εξελίξεις αναμένεται να εξελιχθούν τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

ΑΕΚ: Ισοπαλία με Ναντέρ στον δεύτερο αγώνα για το Final 4

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Ναντέρ στον δεύτερο αγώνα για το Final 4 του Basketball Champions League, με τη σειρά να κρίνεται στην αναμέτρηση στη Sunel Arena. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.