Δασμοί Τραμπ στον «πάγο»: Περιμένοντας τις δεσμεύσεις του Μεξικού και του Καναδά

Οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται σε αναστολή, καθώς περιμένει από το Μεξικό και τον Καναδά να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για αποστολή 10.000 στρατιωτών στα βόρεια και νότια σύνορα των ΗΠΑ. Οι ανακοινώσεις του Τραμπ, γεμάτες αυστηρότητα, δείχνουν την κατανόησή του για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχουν οι δασμοί στις δύο χώρες.

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες, ωστόσο οι παραλληλίες με τις δηλώσεις των δύο γειτόνων δείχνουν ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια στήριξη στα σύνορα. Ο Τραμπ έχει ήδη τοποθετήσει πάνω από 6.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό και έχει δώσει εντολές για επιπλέον 9.000, επιδιώκοντας να μοιραστεί το κόστος με τις άλλες δύο χώρες.

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα έχουν στρατιώτες στα πιο εκτενή αφύλακτα σύνορα του κόσμου, μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ, υπογραμμίζει τις τρέχουσες σχέσεις, οι οποίες μπορεί να μην είναι ιδανικές, αλλά δεν έχουν φτάσει σε σημείο ρήξης.

Ωστόσο, η προσέγγιση του Τραμπ προς τους παραδοσιακούς συμμάχους του δείχνει στοιχεία υπεροψίας, κάτι που μπορεί να βλάψει τις σχέσεις στο μέλλον. Η τρέχουσα πολιτική του επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την εικόνα που εκπέμπει, γεγονός που μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραμπ: Η Αμερική θέλει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, προτείνοντας ανάπτυξη και αλλαγές στην περιοχή.

Αναπτύχθηκε αστυνομική επιχείρηση σε αποθήκη εταιρείας στην πόλη Νιου Όλμπανι

Αστυνομικές δυνάμεις εκκαθάρισαν αποθήκη εταιρείας στη Νιου Όλμπανι μετά από αναφορές πυροβολισμών. Ασαφές αν πρόκειται για έναν ή πολλούς δράστες. Τραυματίες προκύπτει από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ

Σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".

Ρούμπιο: Κυβερνήσεις Νικαράγουας, Βενεζουέλας, Κούβας εχθροί της ανθρωπότητας

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Νικαράγουας, της Βενεζουέλας και της Κούβας ως εχθρούς της ανθρωπότητας, καθώς υποστηρίζει πως δημιούργησαν τη μεταναστευτική κρίση στο δυτικό ημισφαίριο.