Αυξημένη ετοιμότητα στις Κυκλάδες λόγω σεισμικής δραστηριότητας

Η πρόσφατη έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, ανάμεσα στη Θήρα και την Αμοργό, έχει οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στα νησιά των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δηλωθεί γενική επιφυλακή από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου. Ο Περιφερειακός Διοικητής έχει μεταβεί στη Θήρα για την καλύτερη οργάνωση των επιχειρήσεων. Παράλληλα, ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες διάσωσης της ΕΜΑΚ, συνοδευόμενες από διασωστικό σκύλο και μονάδες ορεινής διάσωσης, έχουν ήδη μεταφερθεί στη Σαντορίνη.

Σήμερα το πρωί, έφτασε στο νησί ένα ελικόπτερο Bell που μετέφερε ομάδα χειριστών drones και εναέριους διασώστες, με στόχο να συμβάλουν στις επιχειρήσεις εκτίμησης της κατάστασης και σε τυχόν διασώσεις.

Οι αρχές παραμένουν σε εγρήγορση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των δυνάμεων πολιτικής προστασίας θα προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Στην κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συμμετάσχει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτριος Χούπης, ενώ θα εξεταστεί το είδος της συνδρομής από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με αφορμή την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των Επιτροπών προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση. Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι αυξημένη, με περισσότερους από 200 σεισμούς να καταγράφονται τις τελευταίες 48 ώρες.

Η τρέχουσα δραστηριότητα οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα και δεν σχετίζεται με ηφαιστειακή δραστηριότητα. Οι Επιτροπές προτείνουν προληπτικά μέτρα, όπως το κλείσιμο των σχολείων σε Θήρα, Ανάφη, Ίο και Αμοργό, καθώς και συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν μεγάλες συναθροίσεις και να είναι προσεκτικοί σε παραλιακές περιοχές.

Η επόμενη συνεδρίαση των Επιτροπών έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει δημιουργία επιτροπής για θρησκευτική ελευθερία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής για τη θρησκευτική ελευθερία και ενός Γραφείου πίστης στον Λευκό Οίκο, καθώς και την υπογραφή ενός εκτελεστικού διατάγματος που αντιμετωπίζει προκαταλήψεις κατά των Χριστιανών.

Επέκταση επιβράβευσης για αθλητές: Η ανακοίνωση της Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ενωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκφράζει ικανοποίηση και ευχαριστίες προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την επέκταση της επιβράβευσης και του δικαιώματος διορισμού στο Δημόσιο για αθλητές που κατακτούν 4η έως 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λούκα Μόντριτς θέλει να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Λούκα Μόντριτς συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα 39 του χρόνια, εκφράζοντας επιθυμία για παραμονή στη Ρεάλ Μαδρίτης και συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Εθελοντές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στη Σαντορίνη

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει εθελοντές στη Σαντορίνη για να παρέχουν βοήθεια στους κατοίκους που πλήττονται από τις σεισμικές δονήσεις, εστιάζοντας και στη ψυχοκοινωνική στήριξη.