Έντονη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες

Ενισχυμένη είναι η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Κυκλάδων, με ιδιαίτερη έμφαση στη Σαντορίνη και την Αμοργό. Δεκάδες μικροσεισμοί έχουν καταγραφεί, με τον πιο πρόσφατο να σημειώνεται στις 15:29, με μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η δόνηση αυτή εντοπίστηκε 35,2 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Θήρας, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση στις 14:51 με μέγεθος 4 βαθμών και επίκεντρο 22 χιλιόμετρα βόρεια-ανατολικά της Θήρας.

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι αρκετά ενεργή, με δονήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2-3 Ρίχτερ. Σημειώνεται επίσης ότι σεισμός 3,1 Ρίχτερ καταγράφηκε νότια-νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης στην Αμοργό, ενώ νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, είχαν σημειωθεί και άλλοι ασθενείς σεισμοί σε Αμοργό και Σαντορίνη.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του, επισημαίνει την αύξηση του σεισμικού κινδύνου, δηλώνοντας ότι «Όσο ανεβαίνουν τα μεγέθη τόσο ανεβαίνει ο σεισμικός κίνδυνος» και αναφέρει ότι οι σεισμοί είναι τεκτονικοί και όχι ηφαιστειακοί.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Αθλητισμός ως Μοναδικός Δεσμός – Συζήτηση για το Νέο Νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την ενίσχυση του αθλητισμού, με έμφαση στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και του ντόπινγκ.

Νέα σεισμική δόνηση στην Ελλάδα – Τελευταίες εξελίξεις

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα, με νέα δεδομένα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τη Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων.

Αποκαλύφθηκε το πρώτο τρέιλερ για τη νέα ταινία Fantastic Four: First Steps

Η Marvel παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ για την ταινία "The Fantastic Four: First Steps", που αναδεικνύει τη ζωή των ηρώων πριν και μετά την απόκτηση των δυνάμεών τους, με εντυπωσιακές ερμηνείες από τους ηθοποιούς Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn και Ebon Moss-Bachrach.

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Δικαιοσύνη στο επίκεντρο των ερευνών

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ανάκρισης για την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας τη σημασία της Δικαιοσύνης και απορρίπτοντας τις αβάσιμες υποθέσεις συγκάλυψης από την κυβέρνηση.