Στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στην πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Μετά από συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ιωάννου, και του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η παροχή τεχνογνωσίας σχετικά με το σύστημα 112, συνέχεια του μνημονίου Συναντίληψης που υπογράφηκε πέρυσι ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο του συστήματος 112 στη διάσωση ανθρώπινων ζωών με τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και την αναβάθμισή του με τη σύναψη της νέας σύμβασης για το 112 Next Generation το Δεκέμβριο 2024.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας στην ιστορία της χώρας, ο υπουργός Κικίλιας ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησής του, επισημαίνοντας τη δέσμευσή του και του υπουργού Ιωάννου για τη συνεχή ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στη μάχη ενάντια στην κλιματική κρίση.

Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή και τεχνογνωσία προς την Κύπρο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα πυρκαγιών, επισημαίνοντας την ήδη εξαιρετική συνεργασία στον τομέα αυτό.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Απαγόρευση ελικοπτέρων στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου Ρέιγκαν

Η FAA εξετάζει την επιβολή μόνιμης απαγόρευσης στα ελικόπτερα να πλησιάζουν εμπορικά αεροσκάφη στον αεροδρόμιο Ρέιγκαν, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο: Τραγωδία σε πέντε συνοικίες

Νέα τραγωδία στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς να στοιχίζουν τη ζωή σε έναν άνθρωπο και να προκαλούν πυρκαγιά σε πέντε συνοικίες του Κιέβου.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα το 2035: Ένας Παγκόσμιος Προορισμός της Πρεμιέρας

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα το 2035 αναμένεται να γίνει ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς για κατοικία, επενδύσεις και τουρισμό, με την αξία των ακινήτων να αυξάνεται σημαντικά και την περιοχή να γίνεται premium real estate spot στην Ευρώπη.

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» για ιδιοκτήτες ακινήτων

Από σήμερα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» με άτοκα δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση.