Η πολιτική αντιπαράθεση για τα αίτια της φωτιάς στο τρένο συνεχίζεται με έντονες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Τσουκαλά. Αναφέροντας τις κυβερνητικές πηγές, τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών που γνωρίζουν ελληνικά.
Σε αντίθεση με τις κυβερνητικές δηλώσεις, ο κ. Τσουκαλάς επισημαίνει την επίμαχη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναφέρει ότι η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών προκάλεσε μια πρώτη ανάφλεξη και όχι τα λάδια. Επικαλούμενος την Έκθεση Απλής Αυτοψίας της Πυροσβεστικής, αμφισβητεί την ερμηνεία περί αίτιων της φωτιάς.
Η αντιπαράθεση εντείνεται με τις ενέργειες των δικαστικών αρχών, που επισημαίνουν τη δυσκολία στην ανάκτηση ακριβών στοιχείων για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Παράλληλα, ζητούν λεπτομερή έκθεση από την Πυροσβεστική για τα ακριβή αίτια και τις εμπλεκόμενες χημικές ουσίες.
Ο κ. Τσουκαλάς καταλήγει ότι τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και αμφισβητεί την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Εκφράζει την ανυπομονησία του για την αποκάλυψη της αλήθειας και καταλήγει με την παροιμία: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”.