Σημαντική Ψήφιση για τα Δημόσια Ωνάσια Σχολεία

Ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξέφρασε την εκτίμησή του για την ψήφιση της σύμβασης για τα Δημόσια Ωνάσια Σχολεία χθες από το ελληνικό κοινοβούλιο, αναφέροντας ότι αποτελεί “μία σπουδαία κατάκτηση στον δρόμο για ένα ακόμα καλύτερο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης”.

Ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε την ψήφιση της σύμβασης ως “σπουδαίο βήμα για τον εμπλουτισμό και τη στήριξη της δημόσιας Παιδείας, την ενίσχυση περιοχών με κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για κάθε παιδί”.

Επίσης, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά και εξέφρασε την ελπίδα ότι “η πρωτοβουλία αυτή θα βρει μιμητές”.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως “πιστεύουμε στην κουλτούρα των μεγάλων ευεργετών, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, ακόμα πιο γρήγορα, για όλα τα παιδιά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας”.

Τέλος, ο υπουργός κατέληξε ότι “η Παιδεία αλλάζει ζωές, διευρύνοντας ορίζοντες και αυξάνοντας ευκαιρίες για όλους”.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Στρατηγική του Τραμπ για τον Πόλεμο στην Ουκρανία και οι Σχέσεις με το ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον Ζελένσκι και αναθεωρώντας τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ.

Επιχείρηση καταστολής ναρκωτικών στην Αγία Βαρβάρα

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Αγία Βαρβάρα με συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Ιστορική ανατροπή για τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Εβερτον

Η Λίβερπουλ έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις απέναντι στην Εβερτον, στο μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαιντ, ανακόπτοντας την πορεία της προς τον τίτλο. Μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του Αρνε Σλοτ που παρέταξε ενδεκάδα χωρίς Αγγλούς παίκτες για πρώτη φορά στα 132 χρόνια ιστορίας της.

Συνεργασία για δίκαιη ειρήνη: Οι δηλώσεις Τουσκ και Τραμπ για την Ουκρανία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δηλώνουν την ανάγκη για συνεργασία προς την επίτευξη δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία.