Σήμερα, η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα για να απολογηθούν σχετικά με την φρικτή κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου στο Ηράκλειο. Μέχρι στιγμής, οι δύο κατηγορούμενοι δείχνουν αμετανόητοι και φαίνεται ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις ανεπανόρθωτες βλάβες που προκαλέστηκαν στο παιδί.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, οι δυο τους προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον. Ο 44χρονος φέρεται να δήλωσε: “Δεν ακούμπησα ποτέ το παιδί. Όλα τα χτυπήματα προήλθαν από την μητέρα του. Εγώ δεν αντιλήφθηκα τίποτα.” Σημείωσε επίσης πως είχε βιντεοσκοπήσει τα χτυπήματα του παιδιού, με σκοπό να την καταγγείλει, αλλά εκείνη τον απείλησε αν το τολμήσει.
Ο κατηγορούμενος, μέσω του δικηγόρου του, σχεδιάζει να ζητήσει ψυχιατρική εξέταση, ισχυριζόμενος πως πάσχει από σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Επίσης, προτίθεται να αιτηθεί νέα ιατροδικαστική εξέταση για να καταδείξει την προέλευση των τραυματισμών του μικρού αγοριού.
Η πρώην σύζυγος του 44χρονου υποστήριξε ότι ο σύντροφός της κρατούσε φωτογραφίες και βίντεο από τους τραυματισμούς για να προστατεύσει το παιδί. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι η 26χρονη μητέρα είπε πως βαρέθηκε τον γιο της και ότι σκοπεύει να τον δώσει στον πατέρα του.
Η 26χρονη μητέρα από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν παρούσα στο σπίτι όταν το παιδί τραυματίστηκε, καθώς είχε βγει να πάρει καφέ.
Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο είναι βαρύτατες και περιλαμβάνουν απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, πρόκληση σωματικών βλαβών σε ανήλικο κατά συναυτουργία και κατ’ επανάληψη, καθώς και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Εν τω μεταξύ, ο μικρός Άγγελος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερά βαριά και κρίσιμη, με εκτεταμένες κακώσεις στο κεφάλι και επιπλοκές από το αιμάτωμα που υπέστη.