Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ στην τραγωδία των Τεμπών

«Αν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους την Κυριακή τους ταρακούνησαν, δεν τους επιτρέπεται να παίζουν με τη νοημοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων που θέλουν αλήθεια, διαφάνεια και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία όπου έχασαν με άδικο και απάνθρωπο τρόπο τις ζωές τους 57 συνάνθρωποί μας. Οι δηλώσεις τους δείχνουν ότι γι’ αυτούς όλα είναι επικοινωνία και πολιτική διαχείριση».

 

Αυτά τόνισε αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στην έναρξη της ομιλίας του κατά τη συνάντηση που είχε με τους αγρότες της Κωπαΐδας στη Λιβαδειά, σχολιάζοντας «τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι η κυβέρνηση θα συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εάν η Δικαιοσύνη διαβιβάσει στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο, καθώς και στα συνειδητά ψεύδη του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ότι η Νέα Δημοκρατία απέρριψε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση προανακριτικής στη βάση που πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί η εκτέλεση της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση δεν σχετίζεται με την τραγωδία στα Τέμπη».

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ως προς τα προβλήματα των αγροτών ότι «σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το εισόδημα των αγροτών μειώθηκε κατά 9,2% και σύμφωνα με τη Eurostat, η παραγωγή στην Ελλάδα έπεσε κατά 16%». «Ό,τι προτείνουμε που δεν τους βολεύει είτε αφορά τα χρέη των συνεταιρισμών είτε την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είτε την κακοδιαχείριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όλα βαπτίζονται από τη ΝΔ λαϊκισμός», πρόσθεσε. Επιπλέον έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την κάρτα του αγρότη ώστε να παίρνουν χωρίς ΕΦΚ από την αντλία το πετρέλαιο, που αναλογεί στην καλλιέργειά τους: «Με τους σημερινούς συντελεστές, αλλά από την αντλία. Και όχι να περιμένεις μετά πότε και πως θα λάβεις την επιστροφή του ΕΦΚ»«Τόσο δύσκολο είναι να γίνει η κάρτα του αγρότη; Μας απαντά ο πρωθυπουργός ότι είμαστε λαϊκιστές. Είναι λαϊκισμός η κάρτα του αγρότη;», σχολίασε.

 

Σχετικά με το υψηλό ενεργειακό κόστος, ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε «γιατί δεν έδωσαν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές και συνεταιρισμούς». «Ξέρετε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι ένας συνεταιρισμός με ψυγεία να έχει τη δική του ενέργεια ώστε να μην πληρώνει πολύ υψηλό τίμημα. Πήραν τον ενεργειακό χώρο και τον έκαναν δώρο στην εγχώρια ολιγαρχία», είπε.

 

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Έκθεση Cartier: Η Πολυτελής Ιστορία του Οίκου στο Μουσείο V&A

Ανακαλύπτουμε την πολύπλευρη ιστορία, την τέχνη και τη δεξιοτεχνία του γαλλικού οίκου Cartier μέσα από τη νέα έκθεση στο Μουσείο V&A στο Λονδίνο, που περιλαμβάνει περισσότερες από 350 δημιουργίες και μοναδικά κοσμήματα.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον προπονητή της Μπενφίκα

Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον προπονητή της Μπενφίκα και κατακτά νέα ρεκόρ με εντυπωσιακές εμφανίσεις στο γήπεδο.

Απογοήτευση για τους Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς στον πρώτο αγώνα των playoffs

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 36 πόντους στον αγώνα των Μπακς με τους Πέισερς, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 117-98. Αναλυτικά τα ρεκόρ που έχει σπάσει ο Έλληνας σούπερ σταρ στα playoffs.

Αγωνιστικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στα playoffs του ποδοσφαίρου

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες από τα playoffs του ποδοσφαίρου, με έμφαση στις ομάδες Σαρλερουά, Μαλίν, Σταντάρ Λιέγης και Βέστερλο.