Ανησυχία για εθνικιστικές επιθέσεις στην ΛΔ Κονγκό

Μια υψηλόβαθμη αξιωματούχος της ειρηνευτικής αποστολής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, γνωστή ως MONUSCO, προειδοποίησε χθες για τον κίνδυνο επιθέσεων με “εθνικά” κίνητρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής της μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη σοβαρής αντιμετώπισης των επιθέσεων με εθνικά κίνητρα σε μια περιοχή με ευαίσθητη ιστορία.

Επισημάνθηκε η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας για τους αμάχους, με τις σφοδρές μάχες να αφήνουν τους δρόμους γεμάτους πτώματα στην πόλη Γκόμα, που έχει πέσει στα χέρια του ένοπλου κινήματος M23, υποστηριζόμενου από τη Ρουάντα.

Η αξιωματούχος κάλεσε για διεθνή επείγουσα και συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ η υπουργός Εξωτερικών της ΛΔ Κονγκό ζήτησε την επιβολή κυρώσεων στη Ρουάντα για την υποστήριξή της στο M23.

Η διπλωματική πίεση αυξάνεται, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να ζητά την απόσυρση των εξωτερικών δυνάμεων από τη ΛΔ Κονγκό και την κατάπαυση της υποστήριξης στο M23.

Οι τρεις αφρικανικές χώρες-μη μόνιμα μέλη του ΣΑ- Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Αλγερία- καλούν σε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην κρίση.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Αθλητισμός ως Μοναδικός Δεσμός – Συζήτηση για το Νέο Νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την ενίσχυση του αθλητισμού, με έμφαση στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και του ντόπινγκ.

Νέα σεισμική δόνηση στην Ελλάδα – Τελευταίες εξελίξεις

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα, με νέα δεδομένα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τη Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων.

Αποκαλύφθηκε το πρώτο τρέιλερ για τη νέα ταινία Fantastic Four: First Steps

Η Marvel παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ για την ταινία "The Fantastic Four: First Steps", που αναδεικνύει τη ζωή των ηρώων πριν και μετά την απόκτηση των δυνάμεών τους, με εντυπωσιακές ερμηνείες από τους ηθοποιούς Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn και Ebon Moss-Bachrach.

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Δικαιοσύνη στο επίκεντρο των ερευνών

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ανάκρισης για την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας τη σημασία της Δικαιοσύνης και απορρίπτοντας τις αβάσιμες υποθέσεις συγκάλυψης από την κυβέρνηση.