Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έθεσε σε επίκαιρη συζήτηση το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης, προειδοποιώντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποστερηθούν οι καλλιτέχνες τα δικαιώματά τους με την προτεινόμενη αναθεώρηση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Σε δηλώσεις του, το πρώην μέλος των Beatles επεσήμανε ότι οι αλλαγές που προτείνονται θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την κίνηση των συγγραφέων και των καλλιτεχνών, προκαλώντας μια δυνητική «απώλεια δημιουργικότητας».
Με αναφορά στην προσωπική του εμπειρία, τόνισε: «Όταν ήμασταν παιδιά στο Λίβερπουλ, βρήκαμε μια δουλειά που αγαπούσαμε, αλλά πλήρωνε και τους λογαριασμούς».
Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγεται νέα κυβερνητική διαβούλευση σχετικά με τη χρήση πνευματικά δικαιωμένου υλικού για την εκπαίδευση μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης.
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εξέφρασε την ανησυχία του για την ανεξέλεγκτη χρήση πνευματικά προστατευμένου υλικού, δηλώνοντας: «Έρχονται νεαρά αγόρια, κορίτσια και γράφουν ένα όμορφο τραγούδι και δεν έχουν τα δικαιώματα και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Και όποιος θέλει μπορεί απλώς να το κατακλέψει».
Τέλος, αναρωτήθηκε: «Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα κάπου πηγαίνουν… Κάποιος πληρώνεται, οπότε γιατί να μην είναι ο τύπος που κάθισε και έγραψε το “Yesterday”;».