Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους” στα 20 εκατομμύρια ευρώ από τα προηγούμενα 10 εκατομμύρια. Το πρόγραμμα στοχεύει στη διασφάλιση αξιοπρεπούς κοινωνικής κατοικίας για τους ευάλωτους πολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Εκτός από τη στέγαση, το πρόγραμμα παρέχει επίσης επιδοτούμενη εργασία για 12 μήνες και δυνατότητα δημιουργίας δικής τους επιχείρησης στους ωφελούμενους. Με την επέκταση του προγράμματος από 42 σε 89 Δήμους και την αύξηση των δικαιούχων, η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να προσφέρει λύσεις σε ευάλωτες ομάδες.
Το πρόγραμμα προβλέπει αυξημένες δαπάνες ενοικίου και οικοσκευής, ενώ εισάγονται και νέες δαπάνες για επισκευές, ενεργειακά πιστοποιητικά και ψυχαγωγία, παρέχοντας ουσιαστική υποστήριξη στην αναζήτηση κατάλληλης στέγης.
Επιπλέον, οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν επιδότηση εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και δυνατότητα δημιουργίας επιχείρησης, ενισχύοντας την απασχόληση και την οικονομική ανεξαρτησία των ωφελούμενων.
Το πρόγραμμα επιδιώκει να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους αστέγους και τις ευάλωτες ομάδες, ενισχύοντας την κοινωνική προστασία και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.