Σοκαριστικές μαρτυρίες τριών Ισραηλινών γυναικών που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Φόβος, εξευτελισμός και αγωνία είναι τα συναισθήματα που περιγράφουν οι τρεις Ισραηλινές που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Οι γυναίκες μοιράστηκαν τις οδυνηρές τους εμπειρίες, αποκαλύπτοντας τις φρικτές συνθήκες που βίωναν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι τρεις γυναίκες μετακινούνταν από σπίτι σε σπίτι μέσα στα τούνελ της Χαμάς και κρατούνταν σε ανθυγιεινές συνθήκες για μήνες. Συχνά τους αρνούνταν βασικές ανάγκες όπως το ντους και την ιατρική περίθαλψη, ενώ η πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής ήταν ανύπαρκτη. Ορισμένες φορές, οι γυναίκες αναγκάζονταν να περνούν πολλές ώρες στο απόλυτο σκοτάδι, υποφέροντας από την πείνα.

Εκτός από την σωματική τους κακουχία, οι όμηροι αντιμετώπιζαν καταναγκαστική εργασία, αναγκάζονταν να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν τουαλέτες για τους απαγωγείς τους. Η ψυχολογική πίεση αυξανόταν, καθώς τους απαγορευόταν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ακόμα και να κλαίνε ή να κρατιούνται χέρι χέρι.

Παρά τις ψυχικές και σωματικές τους δοκιμασίες, οι γυναίκες δεν σταμάτησαν να ελπίζουν. Μια από αυτές, των οποίων τα γενέθλια συνέπεσαν με την αιχμαλωσία της, άκουσε την οικογένειά της να της εύχεται χρόνια πολλά από το ραδιόφωνο, γεγονός που της έδωσε δύναμη. Άλλες είδαν τις ειδήσεις που κάλυπταν διαδηλώσεις για την απελευθέρωσή τους, κάτι που τους έδωσε μια αίσθηση υποστήριξης.

Ορισμένες από τις γυναίκες πέρασαν χρόνο με τα παιδιά των μαχητών της Χαμάς, παίζοντας μαζί τους, και μάλιστα μερικές κατάφεραν να μάθουν αραβικά κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους.

Οι γυναίκες ανέφεραν ότι στην αρχή κρατούνταν μαζί, αλλά στη συνέχεια χωρίστηκαν, γεγονός που ενίσχυσε την αίσθηση απομόνωσης και της σκληρής μεταχείρισης που υπέστησαν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν καταδικάσει τη Χαμάς, κατηγορώντας την για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Ο πόνος αυτών των γυναικών δεν πρέπει να ξεχαστεί», δήλωσε ένας αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέρα που πέρασαν στην αιχμαλωσία τους αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ολυμπιακός Γυναικών: Τέταρτος διεθνής τίτλος με θρίαμβο στο World Cup

Ο Ολυμπιακός Γυναικών κατέκτησε τον τέταρτο διεθνή τίτλο στην ιστορία του, κυριαρχώντας στο World Cup με 13-9 επί της Ουγγαρίας, υπό τον Χάρη Παυλίδη.

Αντσελότι: Αποχώρηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ενδιαφέρον από τη Βραζιλία

Ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η Εθνική Υδατοσφαίρισης Γυναικών Κατακτά το 14ο Διεθνές Μετάλλιο

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών κατέκτησε τον τέταρτο διεθνή τίτλο στην ιστορία της, κερδίζοντας το World Cup στην Κίνα και φτάνοντας σε σύνολο 14 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η Σαουδική Αραβία Έτοιμη να Φιλοξενήσει 64 Ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2034

Η Σαουδική Αραβία δηλώνει έτοιμη να φιλοξενήσει 64 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, εάν η FIFA αποδεχτεί την πρότασή της. Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας επισημαίνει τις υπάρχουσες υποδομές και τη δέσμευσή τους για την οργάνωση του τουρνουά.