Αποχαιρετώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο: Η θλίψη της Προέδρου Σακελλαροπούλου

Με βαθιά θλίψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, κάνοντας λόγο για μια από τις σπουδαίες μορφές της ορθόδοξης εκκλησίας, έναν ιεράρχη που αντιτάχθηκε στην μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό, προσβλέποντας στην αλληλοκατανόηση, τον διάλογο, τη συναδέλφωση και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Ειδικότερα, στη δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα μία από τις σπουδαίες μορφές της ορθόδοξης εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. Μία κορυφαία προσωπικότητα που συνέδεσε τον θεολογικό στοχασμό με την πρακτική της άοκνης προσφοράς, καταλείποντας σπουδαίο ποιμαντικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο. Έναν ιεράρχη που αντιτάχθηκε στην μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό, προσβλέποντας στην αλληλοκατανόηση, τον διάλογο, τη συναδέλφωση και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Οι θρησκειολογικές του σπουδές, οι επιστημονικές του μελέτες, η ιεραποστολική εμπειρία του στην Αφρική και ο ακάματος αγώνας του, παρά τις δυσκολίες, για την ανασυγκρότηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας συνιστούν μία υποδειγματική διαδρομή. Η διαρκής στήριξη στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αλλά και το ενδιαφέρον του για την πρόοδο της αλβανικής κοινωνίας στο σύνολό της χωρίς θρησκευτικές ή φυλετικές διακρίσεις, αφήνουν ανεξίτηλα ίχνη στις καρδιές των ανθρώπων τους οποίους συνέτρεξε, στήριξε και αγάπησε. Οι υψηλές αξίες που όρισαν την πορεία του θα συνεχίσουν πάντα να μας συγκινούν».

Δ.Κ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Δημιουργία Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Ποδήλατο

Δημιουργήθηκε Διυπουργική Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Ποδήλατο με τη συμμετοχή σημαντικών υπουργείων και φορέων, με στόχο την προώθηση της ποδηλασίας ως βιώσιμου μέσου μετακίνησης και άθλησης.

Σεισμός 4,0 Ρίχτερ στην Αμοργό: Νέα δόνηση στον θαλάσσιο χώρο

Νέα σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:55 στην Αμοργό, ενώ άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού.

Αποχαιρετά το Eurocup ο Άρης: Τελευταίος αγώνας με την Κλουζ Ναπόκα

Ο Άρης αποχαιρετά το Eurocup με τον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν κόντρα στην Κλουζ Ναπόκα. Η Βαλένθια εξασφαλίζει την πρώτη θέση, ενώ "μάχη" δίνεται για την 2η προνομιούχο θέση στον όμιλο.

Νίκη για τους Σέλτικς επί των Καβαλίερς – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Οι Μπόστον Σέλτικς επικράτησαν των Καβαλίερς με τον Ντέρικ Γουάιτ να ξεχωρίζει, ενώ οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στις 28 Φεβρουαρίου στη Βοστώνη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του ΝΒΑ.