Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, συναντήθηκε με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος. Μετά τη συνάντηση, ο Φάμελλος επεσήμανε τη σημασία του ρόλου των τραπεζών στην οικονομία, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έλλειψη ρευστότητας και υποστήριξης προς τα νοικοκυριά.
Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προέκυψε από την ανεπάρκεια των πολιτικών της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο Φάμελλος ανακοίνωσε ότι θα υποβάλουν ολοκληρωμένες προτάσεις για ισχυρές τράπεζες που θα συμβάλλουν στη βιωσιμότητα της οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνίας.
Παράλληλα, ο Φάμελλος επικρίνοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε τη δέσμευσή του να επιδιώξει την ισότιμη κατανομή των οφελών στην κοινωνία. Το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως είπε, είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τους φορείς και να προτείνει βελτιώσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και την πορεία της χώρας.
Στη συνάντηση, εκ μέρους της ΕΕΤ, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ, Γκίκας Χαρδούβελης, ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής CFOs, Χάρης Κοκολογιάννης, η Αcting Γενική Διευθύντρια, Χαρ. Απαλαγάκη, και ο Ανώτερος Διευθυντής, Βασίλης Παναγιωτίδης.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρευρέθηκαν ο Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χάρης Μαμουλάκης και ο Βαγγέλης Πιλάλης.