Συνάντηση Κάλας – Ζιντάν: Στο επίκεντρο οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η Συρία και η Ουκρανία

Στη συνάντηση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Κάγια Κάλας, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Ζιντάν, στην ‘Αγκυρα, συζητήθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στη Συρία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η Κ. Κάλας τόνισε τη σημασία της Τουρκίας ως εταίρου και υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, αλλά και την ανάγκη για πρόοδο σε θέματα κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπογράμμισε την ισχυρή οικονομική εταιρική σχέση μεταξύ τους, αλλά και τις διαφορές και τις προκλήσεις που υπάρχουν, ιδιαίτερα σε θέματα όπως η Κύπρος και η εφαρμογή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σχετικά με τη Συρία, η Κ. Κάλας αναφέρθηκε στην πτώση του καθεστώτος ‘Ασαντ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Επισήμανε την ανάγκη για σεβασμό της ποικιλομορφίας του συριακού λαού και την αντιμετώπιση του ISIS. Επίσης, αναφέρθηκε στη βοήθεια της Τουρκίας στην υποδοχή προσφύγων και την ανάγκη για μια ασφαλή επιστροφή τους στη Συρία.

Σχετικά με την Ουκρανία, η Κ. Κάλας επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της θέσης της χώρας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Αναφέρθηκε στην υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία μέσω οικονομικής ενίσχυσης και εκπαίδευσης στρατιωτών, καθώς και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Τόνισε την ανάγκη για μια βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ενίσχυση Περιφερειακής Οικονομίας: Συνεργασία Επιμελητηρίων

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, επισημαίνει την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή και συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Ο Αθλητισμός ως Μοναδικός Δεσμός – Συζήτηση για το Νέο Νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την ενίσχυση του αθλητισμού, με έμφαση στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και του ντόπινγκ.

Νέα σεισμική δόνηση στην Ελλάδα – Τελευταίες εξελίξεις

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα, με νέα δεδομένα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τη Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων.

Αποκαλύφθηκε το πρώτο τρέιλερ για τη νέα ταινία Fantastic Four: First Steps

Η Marvel παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ για την ταινία "The Fantastic Four: First Steps", που αναδεικνύει τη ζωή των ηρώων πριν και μετά την απόκτηση των δυνάμεών τους, με εντυπωσιακές ερμηνείες από τους ηθοποιούς Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn και Ebon Moss-Bachrach.