Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός συμμετείχε ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας. Είχε σειρά επαφών στο περιθώριο του Φόρουμ, ενώ συμμετείχε σε τρεις σημαντικές εκδηλώσεις ως κεντρικός ομιλητής για το Μέλλον του Τουρισμού, το Μέλλον της Ηλεκτροκίνησης και για το Μέλλον των Αεροδρομίων και της Αεροπλοΐας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία τουριστική υπερδύναμη. Στο πάνελ για τον Τουρισμό, στην πρώτη ημέρα του Φόρουμ, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό τουρισμό σε δυο άξονες: Τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη στήριξη του βιώσιμου τουρισμού και την προώθηση συνεργασιών στον τομέα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η ΕΕ προβλέπει αριθμό ρεκόρ στις τουριστικές διανυκτερεύσεις το 2024, αναφέρθηκε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ τόνισε τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο Επίτροπος αναλύει την τουριστική στρατηγική της Ευρώπης και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.
Στη συζήτηση για το Μέλλον της Ηλεκτροκίνησης, ο κ. Τζιτζικώστας υπογραμμίζει τη σημασία της προσαρμογής της αυτοκινητοβιομηχανίας στις νέες τεχνολογίες και τη μετάβαση στα καθαρά οχήματα.
Στη συζήτηση για το Μέλλον των Αεροδρομίων και της Αεροπλοΐας, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει τα οφέλη των αερομεταφορών και επισημαίνει την ανάγκη για βιώσιμα καύσιμα στον κλάδο.
Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Επίτροπος συναντήθηκε με αξιωματούχους και εκπροσώπους φορέων, ενισχύοντας τη συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, της ηλεκτροκίνησης και των αερομεταφορών.