ΕΟΠΥΥ: Αποκάλυψη κύκλωματος παράνομων συνταγογραφήσεων

Την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων επιθυμεί ο ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι θα κινηθεί διοικητικώς και δικαστικώς για τη διασφάλιση των πάσης φύσης συμφερόντων του κατά παντός υπευθύνου.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στο κύκλωμα μετά από καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ ασφαλισμένου για εν αγνοία συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) της ΕΛΑΣ, μετά από έρευνα προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων για συμμετοχή στο κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι μετά από έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών του, απεστάλη στην Οικονομική Αστυνομία φάκελος υπόθεσης με ενδείξεις παράνομης συνταγογράφησης και εκτέλεσης ναρκωτικών ουσιών από ιατρούς και φαρμακοποιούς σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Προσθέτει ότι ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθέσεων στην Αστυνομία, ο ΕΟΠΥΥ επέβαλε τις νόμιμες κυρώσεις στους εμπλεκόμενους που αφορούσαν στην αρχική υπόθεση και ήδη προέβη σε δήλωση ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, «Λεπτομέρειες της υπόθεσης περιλαμβάνονται στην υποβλητική αναφορά της Αστυνομίας με την κοινοποίησή της οποίας, εξυπακούεται ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί διοικητικώς και δικαστικώς για τη διασφάλιση των πάσης φύσης συμφερόντων του κατά παντός υπευθύνου».

Ο ΕΟΠΥΥ συστηματοποίησε και αξιοποίησε τους ελέγχους που διενεργούνται κατόπιν καταγγελιών ασφαλισμένων για εν αγνοία τους συνταγογράφηση με τους συνδυαστικούς ελέγχους της φαρμακευτικής και ιατρικής νομοθεσίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του, οι οποίες διεξάγουν συνεχώς ελέγχους, επιβάλλοντας ποινές και πρόστιμα.

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, δήλωσε ότι «Συνδυάσαμε την καταγγελία ασφαλισμένου για εν αγνοία συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών με τους ελέγχους που διενεργούμε αναφορικά με τη συνταγογραφική συμπεριφορά και τα μοτίβα εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών. Παράλληλα με τις δικές μας διοικητικές ενέργειες, απευθυνθήκαμε, με τα στοιχεία τα οποία είχαμε, στις Αρχές. Και σήμερα βλέπουμε την εξιχνίαση από την Οικονομική Αστυνομία για άλλη μία φορά ενός οικονομικού εγκλήματος».

Καλούμε τους δικαιούχους περίθαλψης να καταγγέλλουν άμεσα την εν αγνοία συνταγογράφηση στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Διερευνούμε άμεσα τις καταγγελίες γιατί τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, τα οποία όχι απλά σεβόμαστε, αλλά και υπερασπιζόμαστε. Ο ΕΟΠΥΥ είναι εδώ για να υπηρετεί τους ασθενείς και τη Δημόσια Υγεία. Ευχαριστούμε την Οικονομική Αστυνομία για τη διαρκή συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης».

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ντουράν: Ο νέος συμπαίκτης του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ με “χρυσό” συμβόλαιο

Ο Τζον Ντουράν γίνεται συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, υπογράφοντας "χρυσό" συμβόλαιο έως το 2030 και κερδίζοντας περίπου δύο χιλιάδες ευρώ την ώρα. Ο νεαρός φορ από την Κολομβία έκανε εντυπωσιακή πορεία στην Αγγλία και τώρα μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία με αεροπλάνο για να παίζει στη νέα του ομάδα.

Αναμένεται Σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας τον Απρίλιο

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πιθανή σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας τον μήνα Απρίλιο, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ημερομηνία.

Ελληνοτουρκικά: Οι Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, αναφέρθηκε στην ελληνοτουρκική σχέση και τις προσπάθειες για επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και συνεργασίας.

Αμπάς αντιδρά στις δηλώσεις του Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς αντιδρά με σθένος στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την ιδέα της απόκτησης ελέγχου και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους.