Πρόκληση από τη Βόρεια Μακεδονία: Αντιδράσεις από τον Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έρχεται αντιμέτωπη με αντιδράσεις λόγω της απροκάλυπτης πρόκλησης που αναδεικνύεται μέσα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Μίτσκοφσκι, σχετικά με το “μακεδονικό ζήτημα”. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζο, ο αλυτρωτισμός και η προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας αποτελούν επιλογές της κυβέρνησης των Σκοπίων, η οποία παραβλέπει το πραγματικό συμφέρον της χώρας και του λαού της.Ο κ. Μάντζος υπογραμμίζει ότι το “μακεδονικό ζήτημα” δεν υπάρχει ούτε αναγνωρίζεται, ενώ εκφράζει την ανάγκη της Ελλάδας να αναδείξει διεθνώς την προκλητικότητα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας. Επισημαίνει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας προϋποθέτουν την συμμόρφωση προς τις διεθνείς συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών που περιλαμβάνει συγκεκριμένες νομικές υποχρεώσεις.Τέλος, επισημαίνει ότι η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία των υπό ένταξη κρατών-μελών της ΕΕ, καλώντας την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει αυτήν τη θέση τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Μακελειό στη Σουηδία: Ο δράστης, τα θύματα και η αντίδραση της χώρας

Μακελειό στη Σουηδία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ένοπλη επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων, τον δράστη, τα θύματα και την αντίδραση της χώρας.

Πρόστιμα σε προπονητές και ομάδες στη EuroLeague

Η EuroLeague επιβάλλει πρόστιμα σε προπονητές και ομάδες για πειθαρχικούς λόγους στο πλαίσιο των αγώνων της διοργάνωσης.

Διαιτητές ανακοινώθηκαν για το ματς Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα διευθύνουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Κατακρίνει το Σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, κατακρίνει την πρόταση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μετακίνηση του πληθυσμού της Γάζας, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ειρήνη στην περιοχή.