Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την ονομασία του Σον Κάραν ως τον νέο επικεφαλή της ειδικής υπηρεσίας φύλαξης πολιτικών ηγετών και υψηλών προσώπων στις ΗΠΑ, της Secret Service. Ο Τραμπ τον χαρακτήρισε ως πατριώτη που προστάτευε την οικογένειά του και αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας που είχε υποστεί, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά.
Η απόπειρα δολοφονίας στον Ντόναλντ Τραμπ είχε σημαντικές συνέπειες, με τον δράστη, Τόμας Μάθιου Κρουκς, να πέφτει νεκρός από σφαίρες της Secret Service. Η εικόνα του Τραμπ με αίμα στο πρόσωπο και η αντίδρασή του έγιναν viral, ενώ η διευθύντρια της Secret Service υπέβαλε παραίτηση.
Η νέα απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ αναφέρθηκε τον Σεπτέμβριο, με τον ύποπτο, Ράιαν Ρουθ, να συλλαμβάνεται και να αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας.
Ο Σον Κάραν, με 23ετή εμπειρία στη Secret Service, ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής, ενώ ο μεταβατικός διευθυντής αναγνώρισε προβλήματα στον σχεδιασμό και αμέλεια μελών της ομάδας.