Η Κάλας στην Τουρκία: Συζητήσεις για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάγια Κάλας, εξέφρασε την άποψη πως το ζήτημα της Κύπρου πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνέντευξή της στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψής της στην Τουρκία και τις συναντήσεις που θα έχει με τους τοπικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της, αναμένεται να εστιάσει στις σχέσεις Βρυξελλών – Άγκυρας, καθώς και στα επίκαιρα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής, όπως η Συρία, το Μεσανατολικό, η εισβολή στην Ουκρανία και η κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ.

Αναφερόμενη στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ, η Κάλας επεσήμανε τη στασιμότητα και τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ επισήμανε την ανάγκη για συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως η Κύπρος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Όσον αφορά την ασφάλεια, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, αντί για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού ευρωπαϊκού στρατού, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία ως σημαντικού εταίρου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Έκρηξη σε ATM στη Νέα Φιλαδέλφεια

Έκρηξη σε ATM στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα, με την ΕΛΑΣ να εξετάζει τα αίτια του περιστατικού.

Πρώτες πληροφορίες από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανακοίνωση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη, αποκαλύπτοντας τις συνθήκες και τις εκρήξεις που ακολούθησαν.

Η Σαντορίνη του 1956: Η μαρτυρία μιας επιζήσασας

Μια συγκλονιστική μαρτυρία από τη Σαντορίνη του 1956, όπου μια επιζήσασα μοιράζεται τις αναμνήσεις της από τον μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε το νησί.

Πρόταση Τραμπ για αμερικανικούς κρατούμενους στο Ελ Σαλβαδόρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του να στείλει αμερικανικούς κρατούμενους σε φυλακές στο Ελ Σαλβαδόρ, παρά τα νομικά εμπόδια που προκύπτουν.