Ένσταση Αντισυνταγματικότητας για το Νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης: Αντιδρά η Πλεύση Ελευθερίας

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής.

Η προεδρεύουσα του Σώματος της Ολομέλειας, Όλγα Γεροβασίλη, ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για την ένσταση αντισυνταγματικότητας θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα.

Όπως υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, «η διαδικασία κατεπείγουσας εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, με σκοπό να ψηφιστεί άρον- άρον και να δημιουργηθούν τετελεσμένα που αφορούν ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, αλλά αφορούν με ανατριχιαστικό τρόπο το έγκλημα των Τεμπών, συγκροτούν άλλη μία παρέμβαση της κυβέρνησης στη διερεύνηση του».

«Η εφαρμογή του κανονισμού τη Βουλής είναι ζήτημα δημοκρατίας και άπτεται του συντάγματος, το οποίο στα άρθρα 74 και, 76 ορίζει τη διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων και ορίζει ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και περιστάσεις μπορεί ένα νομοσχέδιο να καθορίζεται ως κατεπείγον», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και συμπλήρωσε:

«Καταθέτουμε ένσταση αντισυνταγματικότητας, ως ευθείας παρεμβάσεως στη Δικαιοσύνη, ως ευθείας παρεμβάσεως σε ποινική υπόθεση κακουργημάτων για τα οποία είναι υπόλογη η κυβέρνηση, ως ευθεία παρέμβαση στην ανεξάρτητη διερεύνηση ενός εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και που τα στοιχεία του, όσα υλικά μπαζώματος και αν ρίξετε και όση προπαγάνδα και αν κάνετε και όσα ηχητικά και αν παραποιήσετε και όσους και αν διορίσετε και όσους και αν ανταμείψετε, τα στοιχεία του θα βγουν στην επιφάνεια όπως βγαίνει πάντα η αλήθεια. Είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, ζητούμε να εφαρμοστεί η διαδικασία αντισυνταγματικότητας».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «φωτογραφική διάταξη η οποία, μέσα στα 92 άρθρα του νομοσχεδίου, κρύβεται η πολλοστή παρέμβαση της κυβέρνησης στη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρώτες πληροφορίες από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανακοίνωση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη, αποκαλύπτοντας τις συνθήκες και τις εκρήξεις που ακολούθησαν.

Η Σαντορίνη του 1956: Η μαρτυρία μιας επιζήσασας

Μια συγκλονιστική μαρτυρία από τη Σαντορίνη του 1956, όπου μια επιζήσασα μοιράζεται τις αναμνήσεις της από τον μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε το νησί.

Πρόταση Τραμπ για αμερικανικούς κρατούμενους στο Ελ Σαλβαδόρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του να στείλει αμερικανικούς κρατούμενους σε φυλακές στο Ελ Σαλβαδόρ, παρά τα νομικά εμπόδια που προκύπτουν.

Επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης στη Σουηδία: Δέκα νεκροί και ανακοίνωση της αστυνομίας

Η αστυνομία στη Σουηδία ανακοίνωσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων μετά από επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης, ενώ απέκλεισε οποιοδήποτε ιδεολογικό κίνητρο.