Νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: Νικήτας Κακλαμάνης

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, αναδείχθηκε ως ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Με ευρεία υποστήριξη, συγκέντρωσε την πλειοψηφία του Σώματος, με 247 βουλευτές να ψηφίζουν “ναι” και 50 να δηλώνουν “παρών” από τον συνολικό αριθμό των 297 ψηφοφόρων.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα κατά την εικοστή περίοδο Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ο κ. Κακλαμάνης είναι ο 14ος πρόεδρος του Κοινοβουλίου, διαδεχόμενος τον προηγούμενο Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο προηγούμενος πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε προταθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αυτόματη Ανανέωση Σελίδας με Σημαντικά Γεγονότα

Ανακαλύψτε πώς η αυτόματη ανανέωση της σελίδας διευκολύνει την ενημέρωση για σημαντικά γεγονότα.

Ουκρανία: Η στρατηγική σημασία των ορυκτών πόρων της

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την προθυμία της χώρας να δεχθεί επενδύσεις από αμερικανικές επιχειρήσεις στις σπάνιες γαίες της, ενώ η Ουκρανία διαθέτει σημαντικούς ορυκτούς πόρους με στρατηγική σημασία για την παγκόσμια οικονομία.

Ανάλυση τιμών σούπερ μάρκετ Ιανουάριος 2025

Ανάλυση των τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο 2025 και οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές τους.

Εκτιμήσεις για την Εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην Κρήτη το 2025

Προβλέψεις για την πρώτη ερευνητική γεώτρηση υδρογονανθράκων στην Κρήτη το 2025 και η στρατηγικής σημασία των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.