Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνει τη δημιουργία υπερκερδών από τις τράπεζες που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια, αποδεικνύοντας την κλοπή που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της κυβέρνησης.
Τα χρήματα που απουσιάζουν από τα ελληνικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για προγράμματα στέγης, για την αντιμετώπιση της υπαίθρου και για την αντιστροφή της φυγής εγκεφάλων, προσθέτει ο Φάμελλος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στον τραπεζικό τομέα σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, με συναντήσεις με εκπροσώπους του τραπεζικού κλάδου όπως η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Μελλοντικές συναντήσεις περιλαμβάνουν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με στόχο την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.