Επενδύσεις 2 Δις Ευρώ σε Θαλάσσιες Συγκοινωνίες και Νησιωτική Πολιτική

Σε συνέντευξή του στη Σύρο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε ότι έως 2 δις ευρώ από δημόσιους ευρωπαϊκούς και ιδιωτικούς πόρους θα δωθούν για επενδύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και στη νησιωτική πολιτική.

Ο κ. Στυλιανίδης, μαζί με τον Υφυπουργό Στέφανο Γκίκα και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στη Σύρο και συμμετείχε στη διευρυμένη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ για την αντικατάσταση πλοίων σε άγονες γραμμές, το οποίο μετά από διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβηκε στα 265 εκ. ευρώ από τα αρχικά 80 εκ. ευρώ.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η σύνδεση της πράσινης μετάβασης με την ασφάλεια αποτελεί στρατηγικό στόχο του υπουργείου, ενώ παρουσίασε το σχέδιο για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τις επενδύσεις στα νησιωτικά λιμάνια.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε τη διπλή αποστολή του υπουργείου, να διαχειρίζεται σωστά τους ευρωπαϊκούς πόρους και να προκαλεί τις απαραίτητες ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα των θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Διατύπωση πρωθυπουργού για διαδικασία προανακριτικής στα Τέμπη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε τη διατύπωση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ δεν θα εμποδίσει πιθανή διαδικασία προανακριτικής για τα Τέμπη, ενώ αναφέρθηκε και σε πολιτικές επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την ασφάλεια των πολιτών

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε τη λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας mysafetyplan.gov.gr, η οποία προσφέρει ενημέρωση και καθοδήγηση στους πολίτες σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Νεϊμάρ: Αναμονή για το ντεμπούτο του στη Σάντος

Ο Νεϊμάρ επιστρέφει στη Σάντος και οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία το ντεμπούτο του στο ματς με την Μποταφόγκο. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στο Campeonato Paulista, με τον Βραζιλιάνο σταρ να ετοιμάζεται να φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας του.

Η Βουλιαγμένη προκρίθηκε στο Final-4 του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Γυναικών

Η Βουλιαγμένη εξασφάλισε την παρουσία της στο Final-4 του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Γυναικών, με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και την επικράτηση της Κικής Λιόση στην προημιτελική φάση. Η Λόλα Μουλχάουτσεν ξεχώρισε ως κορυφαία σκόρερ του αγώνα.