Ο σέρβος αστέρας του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους φοιτητές της Σερβίας που βρίσκονται στο επίκεντρο των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης. Καταδίκασε ανοιχτά τη βία που αντιμετωπίζουν οι νέοι και τους δήλωσε την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη, μετά την πρόκρισή του στον προημιτελικό αγώνα του τουρνουά τένις.
Η Σερβία βρίσκεται σε κατάσταση αναταραχής λόγω των μαζικών διαδηλώσεων που οργανώνει το φοιτητικό κίνημα, απαιτώντας δικαιοσύνη μετά την τραγωδία σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Νόβι Σαντ. Τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας έχουν καταληφθεί από τους φοιτητές.
Υπάρχουν κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά 13 ατόμων, μεταξύ τους και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Γκόραν Βέσιτς. Η κυβέρνηση της Σερβίας, η οποία είναι στην εξουσία από το 2012, ανήκει στο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS, εθνικιστική δεξιά) του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε τη λύπη του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, αναφερόμενος στην περίπτωση της φοιτήτριας που τραυματίστηκε σοβαρά από αυτοκίνητο. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να δει τη Σερβία να αναπτύσσεται θετικά και να γίνεται μια χώρα που θα είναι ελκυστική για τους νέους που έχουν φύγει στο εξωτερικό.
Αν και αρχικά ο πρόεδρος Βούτσιτς είχε δηλώσει ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο με τους διαδηλωτές, πρόσφατα κατηγόρησε την κίνηση ως προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης από ξένους πράκτορες, προκαλώντας αντιδράσεις στην κοινωνία.