Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε στην Ουάσινγκτον, ενώ ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει της τελετής ορκωμοσίας τη Δευτέρα. Λόγω του δριμύ ψύχος, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στη Ροτόντα του Καπιτωλίου αντί για τα σκαλιά, όπως συνήθως.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, για να μεταφέρει τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο. Στην πτήση προς την Ουάσινγκτον συνόδευσαν τον Τραμπ η σύζυγός του Μελάνια, η κόρη του Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.
Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ντάλες, ο Τραμπ κατευθύνθηκε στο γκολφ κλαμπ που διατηρεί στο Στέρλινγκ της Βιρτζίνιας, στα περίχωρα της Ουάσινγκτον.
Ένας σωσίας του Έλβις Πρίσλεϊ, ο Λίο Ντέις, ερμήνευσε τραγούδια για το ζεύγος Τραμπ πριν από μια δεξίωση με περίπου 500 προσκεκλημένους και εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων. Βίντεο που δημοσιεύθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν τον σωσία του Έλβις να διασκεδάζει την οικογένεια Τραμπ.
Το πρωί της Κυριακής, ο Ντόναλντ Τραμπ θα τιμήσει τον τάφο του άγνωστου στρατιώτη στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον και λίγο αργότερα θα απευθυνθεί σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Capital One Arena της Ουάσινγκτον.