Η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας αναβάλλεται, καθώς η Χαμάς δεν έχει στείλει τον κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.
Καθώς πέρασε η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκεχειρίας, ισραηλινά άρματα μάχης συνέχιζαν τις βομβαρδιστικές επιθέσεις στη Γάζα.
Ο Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της εκεχειρίας καθυστερεί και ότι ο στρατός διατηρεί την ελευθερία να συνεχίσει τις επιθέσεις μέχρι να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία.
Ο Χαγκάρι υπογράμμισε ότι ο στρατός είναι έτοιμος να εφαρμόσει την εκεχειρία, αλλά και να αντιδράσει αν η Χαμάς δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας.
Πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκεχειρίας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι αυτή δεν θα τεθεί σε ισχύ χωρίς την ανακοίνωση των ονομάτων των ομήρων που θα απελευθερωθούν.
Από την πλευρά της, η Χαμάς επανέλαβε τη δέσμευσή της στην εκεχειρία, αναφέροντας “τεχνικούς” λόγους για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων των ομήρων.
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να μην πλησιάζουν τις δυνάμεις του και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για ασφαλείς μεθόδους μετακίνησης κατά την εκτέλεση της εκεχειρίας.
Επιπλέον, νέα πλήγματα του ισραηλινού στρατού προκάλεσαν τον θάνατο τριών Παλαιστινίων στην πόλη της Γάζας, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν επιθέσεις εναντίον “στόχων τρομοκρατών” σε διάφορες περιοχές της Γάζας.