Η Ασυνήθιστη Ζωή της Χέντι Λαμάρ

Χέντι Λαμάρ. Ένα μυθικό όνομα που κυριαρχούσε στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του ’30 και ’40, ως “η ωραιότερη γυναίκα όλων των εποχών”, όπως την περιέγραψε το πανίσχυρο αφεντικό της MGM, Λούις Μπ. Μάγερ. Ήταν μία πανέμορφη γυναίκα, με ερωτισμό, μυστήριο, ταλέντο και ερωτική σχέση με την κάμερα. Ωστόσο, η Χέντι Λαμάρ δεν ήταν μόνο μια σταρ, αλλά και μια οξυδερκής επιστήμονας και επιτυχημένη εφευρέτρια. Η αυστροεβραϊκής καταγωγής ηθοποιός διέφυγε από τη ναζιστική Γερμανία και ανακάλυψε το σύστημα κρυφών επικοινωνιών, μια ανακάλυψη που σηματοδότησε την μοντέρνα τεχνολογία των ασύρματων επικοινωνιών.Μία ιδιότητα που έκρυβε από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ για χρόνια, μέχρι το 1942, όταν απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι και ιδιοφυής, όχι μόνο σαν σταρ αλλά και σαν επιστήμονας.Η Χέντι Λαμάρ, με την πλούσια ζωή και τις επαναστατικές ιδέες της, αφήνει πίσω της ένα σημαντικό κληροδότημα στον κινηματογράφο και την τεχνολογία, αφού η επιρροή της αντηχεί ακόμη και σήμερα στην κοινωνία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ντουράν: Ο νέος συμπαίκτης του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ με “χρυσό” συμβόλαιο

Ο Τζον Ντουράν γίνεται συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, υπογράφοντας "χρυσό" συμβόλαιο έως το 2030 και κερδίζοντας περίπου δύο χιλιάδες ευρώ την ώρα. Ο νεαρός φορ από την Κολομβία έκανε εντυπωσιακή πορεία στην Αγγλία και τώρα μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία με αεροπλάνο για να παίζει στη νέα του ομάδα.

Αναμένεται Σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας τον Απρίλιο

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πιθανή σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας τον μήνα Απρίλιο, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ημερομηνία.

Ελληνοτουρκικά: Οι Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, αναφέρθηκε στην ελληνοτουρκική σχέση και τις προσπάθειες για επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και συνεργασίας.

Αμπάς αντιδρά στις δηλώσεις του Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς αντιδρά με σθένος στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την ιδέα της απόκτησης ελέγχου και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους.