Στόχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τρία αμυντικά προγράμματα και την προετοιμασία της Λευκωσίας για την εκπλήρωση του βασικού στόχου ένταξης στη ζώνη Σένγκεν πριν ή κατά την διάρκεια της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ το α’ εξάμηνο του 2026. Στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βερολίνο, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και υποψήφιο καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συνάντησή του με τον Μερτς ήταν εποικοδομητική και ότι συζήτησαν τις προτεραιότητες του ΕΛΚ για το 2025. Επίσης, επεσήμανε την σημασία της συνάντησης στο πλαίσιο των επερχόμενων εξελίξεων στις ΗΠΑ και της εκλογικής διαδικασίας στη Γερμανία.
Σχετικά με την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την προσδοκία ότι η Κύπρος θα είναι έτοιμη τεχνικά μέχρι το 2025. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και τη συνεργασία με την ΕΕ σε αυτόν τον τομέα.
Τέλος, ανακοίνωσε τη θετική ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στην Κύπρο και τη συμμετοχή τους σε αμυντικά προγράμματα της χώρας. Οι στόχοι της Κύπρου συμπίπτουν με αυτούς του ΕΛΚ και της ΕΕ, ενισχύοντας τις διατλαντικές σχέσεις.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Εκπλήξεις στο Europa League: Αλκμάαρ νίκησε Γαλατασαράι με 4-1

Η Αλκμάαρ επικράτησε με 4-1 της Γαλατασαράι στο Europa League, ενώ Πόρτο και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλοι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ από τα πρώτα παιχνίδια των playoffs.

Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ στο Μίλιο από τον Ολυμπιονίκη Ινγκέμπριγκτσεν

Ο Ολυμπιονίκης Τζέικομπ Ινγκέμπριγκτσεν καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μίλιο με εντυπωσιακό χρόνο 3:45.14 στο Λιεβέν, αφήνοντας το κοινό ενθουσιασμένο. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για την επίδοση του Νορβηγού αθλητή.

Κυπριακές Ομάδες στους “16” του Conference League

Αναλυτική αναφορά στους αγώνες των κυπριακών ομάδων στο Conference League και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των play off για την πρόκριση στους "16".

Εξαιρετική εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου στο μίτινγκ του Λιεβέν

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 8,04μ. στο μίτινγκ κλειστού στίβου του Λιεβέν, με εντυπωσιακές επιδόσεις και υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.