Εξελίξεις στην Εκεχειρία στη Γάζα: Η Ανταλλαγή Ομήρων

Ο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν θα εφαρμόσει την εκεχειρία στην Γάζα μέχρι να λάβει τον κατάλογο των 33 ομήρων που πρέπει να απελευθερωθούν από τη Χαμάς. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί ακέραια, με την ευθύνη να ανήκει στην Χαμάς.

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο κατάλογος με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν αναμένεται να δοθεί αύριο. Η πρώτη ανταλλαγή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει αργότερα την Κυριακή.

Η συμφωνία προβλέπει τη διακοπή των εχθροπραξιών και την απελευθέρωση 33 Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 737 Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, σε ένα πρώτο στάδιο διάρκειας έξι εβδομάδων.

Αρχικά, τρεις Ισραηλινές αναμένεται να απελευθερωθούν αύριο, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 95 Παλαιστινίων κρατουμένων, πλειονότητα γυναικών και ανηλίκων.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνάντηση Πούτιν – Χαϊθάμ: Συζητούν για το Ιράν και τη διεθνή ατζέντα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντά τον σουλτάνο του Ομάν, Χαϊθάμ μπιν Ταρίκ, για συζητήσεις που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επίκαιρα θέματα της διεθνούς ατζέντας.

Ιστορική νίκη της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών στον ημιτελικό του World Cup

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών πέτυχε ιστορική νίκη με 15-13 επί της Ολλανδίας στον ημιτελικό του World Cup, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Αλλαγές στην κατάταξη της ATP: Τις θέσεις του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη

Αναλύοντας τις αλλαγές στην κατάταξη της ATP, παρατηρούμε την πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά και τη σταθερότητα της Μαρίας Σάκκαρη στη νέα κατάταξη.

Συνάντηση Αμερικανού αντιπροέδρου με πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας στο Βατικανό

Συνάντηση του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας και τον υπουργό Εξωτερικών στο Βατικανό, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις και τη διεθνή κατάσταση.