Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής & Τοπικής Ανάπτυξης

Η διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής και Τοπικής Ανάπτυξης συνεχίζεται με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων για την προετοιμασία των Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές της χώρας.Συγκεκριμένα, στις 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Σάμου, ενώ την επόμενη ημέρα ακολούθησαν συσκέψεις για τις Π.Ε. Μεσσηνίας και Δράμας. Στις 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την Κοζάνη, ενώ την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά της Λακωνίας. Τέλος, στις 16 και 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για τις Πρέβεζα και την Καρδίτσα αντίστοιχα.Η προετοιμασία κάθε Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης εστιάζει στη χαρτογράφηση των ειδικότερων ζητημάτων και την ενίσχυση του διυπουργικού συντονισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους. Οι διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες εξετάζονται με σκοπό τη μέγιστη αξιοποίησή τους με συντονισμό κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ

Σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".

Ρούμπιο: Κυβερνήσεις Νικαράγουας, Βενεζουέλας, Κούβας εχθροί της ανθρωπότητας

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Νικαράγουας, της Βενεζουέλας και της Κούβας ως εχθρούς της ανθρωπότητας, καθώς υποστηρίζει πως δημιούργησαν τη μεταναστευτική κρίση στο δυτικό ημισφαίριο.

Έλεγχος της νομιμότητας της οικοδομικής άδειας στην Μήλο

Έλεγχος της νομιμότητας οικοδομικής άδειας για πεντάστερο ξενοδοχείο στο Σαρακήνικο Μήλου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σοκαριστικές ανακοινώσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε σοκαριστικές ανακοινώσεις σχετικά με τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων σε διεθνές επίπεδο. Οι προτάσεις του θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση στην περιοχή και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τη Χαμάς και τον παλαιστινιακό λαό.