Ο χαρακτήρας της συζήτησης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα, σύμφωνα με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκο Σοφιανό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra” την περασμένη Πέμπτη, επεσήμανε ότι υπάρχει σύγκλιση των αστικών πολιτικών κομμάτων σε βασικές στρατηγικές επιλογές.
Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο Πρόεδρος υπογράφει και εγκρίνει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ανεξαρτήτως προσώπων.
Επιπλέον, το ΚΚΕ επιμένει ότι η υπόθεση της εκλογής αξιοποιείται επικοινωνιακά για εντυπώσεις και για την κάλυψη υπαρκτών αντιθέσεων στο εσωτερικό των κομμάτων. Το ΚΚΕ εστιάζει στα πολιτικά χαρακτηριστικά και τη συμφωνία των αστικών κομμάτων σε ουσιώδη ζητήματα.
Αναφερόμενος στους υποψηφίους προέδρους από τα τρία κόμματα, ο κ. Σοφιανός επισημαίνει ότι έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και τους μνημονιακούς νόμους που επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα. Επιπλέον, τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε θέματα όπως ο ρόλος της Ελλάδας στην ΕΕ, η “πράσινη μετάβαση”, το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το μακελειό του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
Αναφερόμενος στα ασφάλιστρα υγείας, ο κ. Σοφιανός υπογραμμίζει την ανάγκη να επιβαρυνθεί το ιδιωτικό κεφάλαιο με βαριά φορολογία, προκειμένου να περιοριστεί η εκμετάλλευση του λαού. Τέλος, εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να τεθεί τέλος σε μια πολιτική που θεωρεί το κέρδος ως προτεραιότητα και υποστηρίζει την ανάγκη για μια πιο δίκαιη κατανομή των πόρων σε όλους τους τομείς που αφορούν τη ζωή των πολιτών.
Ο κ. Σοφιανός καταλήγει υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάληψης δράσης σε όλα τα θέματα, από τη διαχείριση των απορριμμάτων έως την επιδότηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η δικαιότερη και βιώσιμη ανάπτυξη.