Κοινοβουλευτική αντιπαράθεση για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στην πρόταση υποψηφιότητας του κ. Τασούλα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως αυτή θα είναι μια υποψηφιότητα με τις λιγότερες ψήφους στη Βουλή, λόγω της κατάργησης της συνταγματικής πρόνοιας της αυξημένης πλειοψηφίας το 2019. Αναφέροντας ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να απαλλαγεί από την υποχρέωση των συνθέσεων, ο Παππάς κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επικεντρωθεί στο πρόσωπο του κ. Τασούλα, αλλά να εστιάσει στη συζήτηση γύρω από το θεσμικό πλαίσιο.
Επισημαίνοντας τη συνθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Παππάς κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν γύρω από την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη και να ασκήσουν πίεση στη ΝΔ για αναθεώρηση της στάσης της. Τέλος, επεσήμανε τον κίνδυνο της υποβάθμισης της εξουσίας που προκύπτει από την υποψηφιότητα εν ενεργεία βουλευτή της πλειοψηφίας, χαρακτηρίζοντας την ως θεσμικό ολίσθημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Εκρηκτικές αποκαλύψεις από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την έρευνα του δυστυχήματος

Εκρηκτικές αποκαλύψεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Τσουκαλά, αναφορικά με την έρευνα για το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα.

Ανακοινώθηκαν όλες οι ποινικές δικογραφίες για το έγκλημα των Τεμπών

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, αποκαλύπτει την αλήθεια γύρω από τις ποινικές δικογραφίες που αφορούν το έγκλημα των Τεμπών και αντιδρά στις κατηγορίες για απόκρυψη.

ΠΑΣΟΚ: Κοινωνική Ευαισθησία για το πρόβλημα των φοιτητών που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους

Το ΠΑΣΟΚ ζητά λήψη μέτρων με κοινωνική ευαισθησία για την επίλυση του προβλήματος των φοιτητών που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, σε συνεργασία με τους φορείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κρεμλίνο: “Κενές νοήματος” οι δηλώσεις Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις με Πούτιν

Το Κρεμλίνο αντέδρασε στις δηλώσεις του Ζελένσκι που δήλωσε έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τες "κενές νοήματος". Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας εξέφρασε αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του Ουκρανού προέδρου, ενώ ο Ζελένσκι αναθεώρησε τη θέση του τα τελευταία χρόνια. Η πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τον Πούτιν και η αντίδραση του Κρεμλίνου έρχονται στο προσκήνιο.