Το Λος Άντζελες, το αστικό κέντρο με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στις ΗΠΑ, πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές εδώ και μια εβδομάδα. Ωστόσο, χθες Τετάρτη, η κατάσταση φάνηκε να βελτιώνεται ελαφρώς με τη μείωση της έντασης των ανέμων που τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ο απολογισμός των θυμάτων αναθεωρήθηκε στους 24 νεκρούς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας.
Χιλιάδες πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να περιορίσουν τις φωτιές, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν οι πιο καταστροφικές που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ, με τις ζημίες να εκτιμώνται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι ζημιές είναι τεράστιες, με πάνω από 12.000 σπίτια και άλλα κτίρια να έχουν υποστεί καταστροφές, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν εκκενωθεί από τα σπίτια τους.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση της κατάστασης, καθώς οι άνεμοι που αναμένεται να πνέουν τις επόμενες ημέρες μπορεί να φέρουν περισσότερη υγρασία, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).
Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να απειλούν το Πασίφικ Παλισέιντς και την κοινότητα Αλταντίνα, αφού δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί, ενώ οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προκλήσεις με τα θερμά σημεία που παραμένουν.
Οι προσπάθειες είναι εντατικές, με πυροσβέστες από διάφορες περιοχές να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ελέγξουν τις φωτιές και να προστατέψουν τις κοινότητες.
Ο απολογισμός των θυμάτων μειώθηκε στους 24 νεκρούς, ενώ οι αρχές εξετάζουν τα αίτια των πυρκαγιών και εκκρεμούν ερευνητικά ζητήματα.
Πολλές πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για τη στήριξη των πυροπαθών, με εθελοντές και διάφοροι φορείς να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στους πληγέντες.
Η κατάσταση παραμένει ανησυχητική, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάκαμψη της περιοχής.