Σύμφωνα με αναφορές, οι διαφωνίες που προέκυψαν την τελευταία στιγμή και καθυστέρησαν την επικύρωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχουν επιλυθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί αύριο Παρασκευή προκειμένου να επικυρώσει την συμφωνία, όπως ανακοίνωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς για υποχώρηση από κάποια σημεία της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός, με αποτέλεσμα η ισραηλινή κυβέρνηση να αναβάλει την έγκριση της, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.
Η αναβολή αφορά το ζήτημα της απελευθέρωσης Παλαιστινίων κρατουμένων που ζητεί η Χαμάς σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αναφορές. Ωστόσο, όπως δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, αναμένεται η γρήγορη επίλυση του ζητήματος.
Σύμφωνα με αναφορές σε αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, οι διαφωνίες στη συμφωνία έχουν επιλυθεί και η συμφωνία έχει ήδη σφραγιστεί, δήλωσε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Μπαράκ Ραβίντ, παραπέμποντας σε αμερικανική πηγή.