Υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Δημήτριου Μάλλιου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης δύο αντιστράτηγοι του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι εξέτασαν τις κρίσεις των αξιωματικών.
Ο Πασχάλης Συριτούδης, υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, διατηρεί τη θέση του, έχοντας στο ενεργητικό του τη διαχείριση της σοβαρής κρίσης στον Έβρο το 2020.
Οι αξιωματικοί που ολοκλήρωσαν την καριέρα τους και βραβεύθηκαν είναι οι εξής:
- Αστέριος Μαντζιώκας, προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αναγνωρίστηκε με τον τίτλο του Επιτίμου Προϊσταμένου Επιτελείου.
- Γεώργιος Μιχαλόπουλος, γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, που του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή.
- Χρήστος Μπουλούμπασης, γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, ο οποίος επίσης βραβεύτηκε με τον τίτλο του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή.
Οι διαδικασίες κρίσεων θα συνεχιστούν με την αξιολόγηση των υποστρατήγων, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιδιώκει πλήρη ανανέωση στα ανώτατα κλιμάκια και σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.
Σημαντική είναι και η επιλογή των δύο ανώτερων αξιωματικών για τη διεύθυνση των Χανίων, ενώ αναμένονται σαρωτικές αλλαγές και στον βαθμό των ταξιάρχων.
Ο αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζώκας, ο οποίος αποχωρεί μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε πολίτες και συναδέλφους, αναφέροντας ότι η πορεία του στην ΕΛΑΣ ήταν στάση ζωής γεμάτη προκλήσεις και αφοσίωση.