Στην υπόθεση της φονικής πλημύρας στη Μάνδρα Αττικής το 2017, όπου 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την αναίρεση της εφετειακής απόφασης στο σύνολο της, καλώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η απόφαση δεν λάβει υπόψη την κρίσιμη κατάθεση του μάρτυρα ειδικών γνώσεων και επιστημονικού συνεργάτη της ΕΜΥ, που υποστηρίζει την ύπαρξη αιτιώδους συνδέσμου μεταξύ των παραλείψεων των κατηγορουμένων και του τραγικού αποτελέσματος.
Ο κ. Σοφουλάκης επισημαίνει ότι η αναίρεση αφορά τόσο τους αθωωθέντες όσο και τους καταδικασθέντες, καθώς η απόφαση του Εφετείου παρουσίαζε νομικά κενά και ελλιπή αιτιολόγηση.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει την αναίρεση και θα αποφανθεί επ’ αυτής, ενώ ο εκ των συνηγόρων των οικογενειών των θυμάτων, Δημήτριος Σκύφτας, εκφράζει την ικανοποίησή του για την αντίδραση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη συνεχίζεται.